Известие

Collapse
No announcement yet.

Смяна на оригиналните тонколони - става ли?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Смяна на оригиналните тонколони - става ли?

Харесал съм си тези колони - Kenwood KFC-1729C. В сайта на авител ги има и пише,че стават на Алфа.Въпросът ми е - има ли смисъл да заменя оригиналните колони с тези,и стават ли наистина,без да се налага да слагам некви усилватели и подобни бръмбъзлъци, а само щрак на куплунга и готово? И ако не са хубави тия колони,какви,които стават в дупките на вратите и немат нужда от усилвател бихте ми препоръчали? Забравих да кажа,че искам малко по-мощно аудио да имам,което да ми свири хубаво,без да слагам туби и т.н.,че да будя целия квартал.

Ето данни:

-------------------Kenwood KFC-1729C
    Двулентови тонколони.2 WAY, 2 SPEAKER SYSTEM
    17 cm Dimple Shaped, Silver Injection PP Woofer Cone
    35 mm PEI BL Dome tweeter
    3 Spoke Original Designed Grilles
    Peak input power . . . . . . . . . . 160 W
    Rated input power . . . . . . . . . . 35 W
    Sensitivity . . . . . . . . . . 92 dB
    Frequency response . . . . . . . . . . 30 ~ 22.000 Hz
    Cross-over frequency . . . . . . . . . . 14 kHz
    Mounting depth . . . . . . . . . . 45 mm
    Voice coil . . . . . . . . . . 4
    MagnetWeight . . . . . . . . . . 180 gr
    For cars:
    ALFA ROMEO.....и т.н.

Alfa Romeo 146 1.6 Boxer '95

Колега,с какъв плеар си първо?Аз ти препоръчвам Hertz DSK 165(компонентна с-ма).Аз съм с такива и за парите си бих казал,че свирят много добре,все пак са най-ниският клас на Hertz и ги слушам на плеара само(моят е Alpine CDE-9846R).Не каза и колко пари си склонен да отделиш.Това е от мен.Дано съм ти помогнал поне малко.Да видим и другите колегите какво ще предложат.
    Поздрави!
    146 1.6 boxer

Comment

И аз съм с Херц
      2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
      CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

Колега с много ръце за Херц Предната ми линия е Херц и 12 ката също . Съотношението им качество цена е много добро
        BMW 330 D 280h.p600nm by TST Bmw 725 Toyota Yaris T.Sport ex Alfa Romeo 145 2.0 16v Turbo 200hp Suzuki Burgman 400 Malossi kit

Comment

При Бат Вас Херца във предните врати се чува доста по добре от оригиналните, а иначе буксите няма да станат трябва да се преправят. 145-цата обаче без туба каквито и колони да сложиш няма да свирне като хората

Comment

Аз си сменях скоро колоните,та ти кавам,че тези които си снимал стават със сигурност.Но без туба няма да мине ако искаш качествен звук.Ааа забравих да кажа,че ако имат декоративни решетки и те стават.Само трябва да си сложиш пластинките преди да вържеш говорителя.Успех
            Alfa Romeo 1.9 150 159JTDm

Comment

И аz сьм с Хертц но о4аквах пове4е от тях 4есно каzано..
              Lexus IS200

Comment

офффф
                Старите си говорители ги хвърли насам на прилична цена, че в задните врати на моята кола нищо няма
                97' Alfa Romeo 146 1.6 TS

.....и тогава Ботев слязъл от Балкана със "Шмайзер" в ръка....

Comment

Колеги,благодаря за инфото.Ако тръгна да сменям ще взема херц най-вероятно.

@yon Ако стане работата нямаш проблеми.Въпроса е,че не ми се занимава са. А и сигурно скоро няма да е.

Comment

Аз минах по този път още преди време. Буксите наистина не стават. Ако искаш да ги разглобяваш /а не да режеш кабела/ си има тънкост, но дако я намериш ще си изпилиш нервите /явно при мен се получи от тъмния гараж в който ми е колата/. Имай в предвид че оригиналните гнезда са доста плитки и не всеки говорител става. Аз съм с подложки защото първо купувах и после мерих

А иначе както казаха по-горе колегите - отпред добър звук не чакай. Сложил съм добри блаупункти и пак нищо. Докато не сложих и отзад на кората /145-цата иска да се прави и кора / звука не се оправи. Басчица в багажника му е майката ...
                    Alfa Romeo 156 '04 2.4 JTD M-jet

Comment

Още един глас за Hertz .

За тази цена съм чувал SONY, JVC и PIONEER сложени в кола, но Hertz-a ми хареса най-много, което е малко и индивидуално.

При 145 не знам как е, но при 155 отзад не се сменя нищо, отпред просто се махат двата жълти куплунга.
                      Alfa Romeo 155 1.8TS
                      Alfa Romeo 156 1.9 16V m-jet

Comment

Относно наместването на куплунга - в жичкаджийските "трансформации" ще се оправя.Главното,което ме интересува,но не разбрах е,дали ако си купя например 4 колони Hertz които са същия празмер като дупките на вратитe трябва да слагам някакъв усилвател за тях?

Comment

Първоначално публикувано от Yon
                          офффф
                          Старите си говорители ги хвърли насам на прилична цена, че в задните врати на моята кола нищо няма

Аз моа ти дам мойте че скоро ще ги сменям
                          Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                          Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                          Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Мойто мнение е, че няма нужда от усилвател за тези колони. Плеърът е от определящо значение за качеството и силата на звука. Но с тези колони не мога да се съглася, че звука може да е добър. Най лесния и компактен вариант са активните буфери, има ги на прилични цени, естествено и на неприличи , но ти спестяват доста място и качеството ти ще се дигне десетократно. Няма да ти се наложи да сменяш, нито предни, нито задни. Аз сложих туба в багажника, 2 пищялки отзад и не мога да бъда по-доволен за тези средства, които съм вложил.
                            sigpic
                            Alfa Romeo 156 2.0 TS - the current one
                            Alfa Romeo 145 1.6 boxer - the second one
                            Alfa Romeo 33 1.7 boxer - the first one

Comment

Колеги я кажете как става смяната на задните колони само отчам старите и слагам новите или има по специфични неща?
                              Alfa Romeo 155 1.8TS 96 климатроник

Comment

Working...
                              X